onsdag 27 mars 2013

Till barnen

Någon gång, när vinden har vänt och andra drömmar slagit in, då kommer jag sakna det här. Jag kommer att sakna att alltid vara nära er och att alltid ha tid med just er. Men då kommer jag inte minnas alla gånger jag förtvivlat längtat efter lite mer tid för mig själv. Bara en minut eller två någon gång ibland, helt själv, helt tyst. Det jag inte kommer minnas är den här känslokalla känslan, nästintill avskyn, som växer sig fram i dom allra mörkaste av stunder. Ni kommer som tur är inte minnas alla gånger jag brustit ut i gråt för inget annat än total utmattning. Och jag kommer inte minnas alla gånger jag i tysthet viskat saker och ord jag aldrig kommer stå för. Jag kommer minnas den här tiden som en tid där slitet var mitt och ingen annans. Men det är inte hela sanningen. Jag delar det här slitet med er far och jag är så omåttligt stolt för allt han gjort och allt han kommer göra. När jag inte orkar mer tar han vid där jag inte längre kan. Han tar mig på allvar och tar över som den allra lättaste sak i världen. Jag kommer ångra att jag inte tog vara på den här tiden mer. För det är vad jag hör att en ska göra. Ta vara på. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta vara på, men en sak är jag säker på och det är att allt jag känner och allt jag gör just nu är på riktigt och det är passionerat. Allt det svåra och allt det lätta. Jag kommer älska er resten av mitt liv, även om livet just nu kan vara svårt att älska.

4 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg att spara. <3

  SvaraRadera
 2. Jag kan (som vanligt) bara skriva under på dina ord. Det är som att jag ibland inte behöver säga någonting, för jag känner precis så som du skriver. Du sätter liksom ord på det jag tänker. Och vilket fint inlägg dessutom, fyllt av kärlek!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fint! Å du, du gör så mycket bra å orkar så mycket också! T ex vet jag ingen som pysslar som du med dina barn.

  SvaraRadera
 4. Oj syftningsfel ovan...klart att ingen annan pysslar med dina barn som du gör... :-) Men jag menade såklart "ingen som pysslar så mycket med sina barn så som du gör med dina"...

  SvaraRadera