söndag 10 mars 2013

Jag har till och med nynnat helt ogenerat bland folk

Det märks att den senaste tidens sjukdomar, rastlöshet och ensam vård av barn har satt sina spår. Hela fredagen kändes tung och jag trodde att det var början på en utmattningsdepression. Men sen vaknade jag på lördagen, fick frukost i sängen och förslag på nya aktiviteter! Dvs inte bara städa, handla och se på film vilket känns som att våra helger består av. Alltså lyckan jag fann och energin som flödade kan ej beskrivas i kortfattade och meningslösa bloggord. Vi pratar så nära en vuxen människa kan komma att bli ett barn på nytt. Så kändes det när vi gick till Tropikhuset. Edith var glad. Hass var glad. Edgar sov och jag var gladast av oss alla. Plötsligt fick jag ett stort botaniskt intresse och alla växter väckte stort intresse hos mig aka kvinnan som dödar växter med ett andetag.
Nåja. Jag och Edith tog en liten svängom utanför i parken när vi ändå var mitt i denna botaniska fascination.

Och så idag hade jag bjudit in några svenska vänner på brunch. Ett himla bra koncept det där med brunch. Allt som är gott att äta och dricka på en och samma gång. Fast att lämna en tvååring och en Nutellaburk obevakad var kanske inte årets bästa gärning. Beroende på vem man frågar.

Vilken bra helg det blev. Jag var inte arg en enda gång. Jag tror inte ens jag höjde rösten. Och inte grät jag heller. Vad skönt det var att känna något annat än vrede och frustration för en gångs skull. Är det såhär det känns att vara glad alltså? Det vill jag göra om i så fall.

6 kommentarer:

 1. Härligt! plötsligt händer det! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja exakt den känslan var det!

   Radera
 2. Gud vad härligt att höra!!! Och jag tycker nogt att det är en mänsklig rättighet att få moffla i sig en halv burk nutella, minst, i smyg någon gång under sin barndom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag har en känsla att det där inte var sista gången. ;)

   Radera
 3. Vilken skön helg! Jag hoppas på fler och tror att de kommer när våren kommer. Om den kommer.

  SvaraRadera