måndag 25 mars 2013

Hur många gånger per månad kan ett barn vara sjuk egentligen?

Först var hon bara lite snuvig och hostig. Sen blev hon raketsnabb och hyperaktiv. Men under kvällen har hon legat i soffan/mitt knä med 40 graders feber. Alltså. Det här barnet är sjuk i snitt varannan vecka. Jag tycker att hon borde ha gått igenom varenda litet virus och bakterie en kan hitta, men det finns tydligen mer att hämta. Ibland undrar jag om det är något annat som är fel. Ja men om förkylningarna och febern bara är symptom för någonting annat. Sen går självförsvaret in och stänger av hjärnan så jag inte kan tänka i längre steg. Nu lämnar vi det. Istället kan vi försöka komma ihåg att när barnen är sjuka är det mest synd om mamman. Särskilt om mamman har en bebis med akutsvår separationsångest också som gnäller exakt hela. Jävla. Tiden.

Saker Edith orkat göra idag trots hög feber:
- Sitta/ligga på lillebror 32 gånger
- Hjälpt till att "baka" muffins. Dvs testat mjölet lite bara.
- "Tatuerat" sig själv, lillebrorsan, byxorna, sängen och lakanen.
- Ätit 3 glassar och fått tillika 3 avgrundsutbrott varenda gång glassen tagit slut.
- Hällt ut soppan jag gjorde till middag på lillebror.
- Sagt "Asshole" 5 gånger

En bra dag ändå.

11 kommentarer:

 1. Asshole!! Berör tycker jag att det är jätteroligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att det ÄR jätteroligt! Alltså att hon har hört ordet förvånar mig inte. Detr ju bättre än fuckface och asswipe som jag också brukar kalla maken för.

   Radera
  2. Annars hade du ju kommit undan med att "lära" barnen fula ord på svenska i Tyskland! Du ba "Mmm rövhål means hello in Swedish!"

   Radera
  3. Äh, det är inga tyskar som snackar engelska ändå. Låt henne hållas.

   Radera