lördag 23 mars 2013

Allt jag behöver är konsumtion och asiatiska kryddor

Jag hade sovmorgon idag. Dvs vaknade samtidigt som alla andra men låg och drog mig i sängen tills efter frukost. På så sätt slapp jag kladd och bråk och fick äta min egen frukost nästan helt själv. Resten av morgonen ägnades åt att flytta på saker från Edgar. Vi har inte riktigt hängt med i hans utveckling.

Idag hände det mina vänner! Idag köpte vi en ny tvättmaskin! Och en ny torktumlare! Sensation! Denna hemmafru håller på att gå sönder av upphetsning. Jo för äntligen efter ungefär sex månaders trasig maskin och tre lagningsförsök hamnade ärendet hos advokat och så plötsligt ordnade allt upp sig. Hurra och jubel!

Vi firade köpet med lunch. Vid bordet bakom oss satt svenskar. Jag blir alltid så jävla obekväm när någon förstår vad jag säger. Det är svårt att svära åt ungarna då tex. En trevlig lunch annars. Minus dom tre tusen utbrott Edith, tillika jag fick under tiden.

Senare under dagen gick jag och Edith på Vårmarknad på hennes waldorfdagis. En hel lokal full med antroposofer. En hade ju lust att rulla in en vaccinspruta och se reaktionerna. Istället köpte vi tovat påskpynt, en sånhär tokrolig snurra och en våffla som vi åt i solen.

Vi följde upp sockerruset efter våfflan med chokladbollar på det svenska cafét. Ännu mer personer som förstår vad jag säger. Obekvämt. Men fint ändå att ha lite egen tid med mitt förstfödda barn. Mer obekvämt blev det på affären när två svenskar ropade "Välkommen till Tyskland" efter att dom hört mig tjata på Edith. Jag vet aldrig hur jag ska hantera dessa svenska överfall. Vill spontant bara säga "Åk hem, låt mig vara".

Väl hemma; tjugo minuters "lugn och ro" i barnrummet.

Pappan lagade vegetarisk indisk gryta till middag. Min absoluta favoriträtt. Först tvättmaskin, sen det här! *ler lycklig fru*

Vår bästa idé i vårt gemensamma liv kom jag och maken på idag. Efter kvällsbad, skrik, panik och nattning av barn bäddade vi madrasser på golvet, framför teven. Här låg jag sedan resten av kvällen, åt chips, drack öl och tittade på film. Utan att få smulor i min egna säng. Härifrån vill jag aldrig flytta mig. Ligger alltså i skrivande stund fortfarande framför teven. Det känns nästan som om vi campar, minus insekter och utedass.

12 kommentarer:

 1. "Denna hemmafru håller på att gå sönder av upphetsning." Asså fy fan. Sorgligt men också FAN VAD HÄRLIGT! Har ej torktumlare. Ska kanske önska mig i 31-årspresent?

  :(

  :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Det är urlöjligt och sorgligt. Men det här är livet nu. Snart kanske jag upphetsas av annat.
   Ja! Jag fattar inte hur en klarar livet utan torktumlare.

   Radera
  2. Du förstod att jag var avundsjuk VÄL?

   Radera
  3. Jo det framgick klart och tydligt!

   Radera
 2. Åh, jag vet inte hur länge vi har pratat om att mysa och frossa så där på golvet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gör det! Det är ju hur mysigt som helst.

   Radera