fredag 15 februari 2013

Småbarnslivet - Ett familjedrama i oändligt många delar. Del 2

Helvetestimmen råder. Det ena barnet sitter i soffan och äter korv och ketchup. Jag ser inte på henne när hon smetar ketchup på soffkuddarna. Det gör inte så mycket, dom är ändå fulla med kräks vid det här laget. Bebisen har fortsatt att kräkas hela dagen. Från och till. Jag har burit honom sedan klockan nio i morse med pauser för blöjbyte och eftermiddagspysslandet med det stora barnet. Burit så min rygg är öm. Burit så mina fötter värker. Jag har torkat spya överallt och bytt om fyra gånger. Jag står vid diskbänken med bebisen mot min bröstkorg och äter middag. Jag har hällt upp vin i ett saftglas. Jag sveper det snabbt och jag inser att jag gör precis helt fel. Jag gör det jag lovade mig själv att aldrig göra. Det finns faktiskt principer jag aldrig vill kliva över. När barnafadern kommer hem tar jag i från tårna. Jag vässar klorna och fräser till en början och vrålar till slutet. Mitt tålamod med barnen tog slut för flera timmar sedan. Jag måste få utlopp för det. Och för skammen med det svepta vinglaset. Min man får ta emot. Snabbt lägger jag det stora barnet i sängen. Godnatt, sov gott, inget bråk nu snälla, mamma älskar dig. Ja det gör jag även när det inte märks. Snabbt stänger jag in mig i badrummet. Brännande hett vatten sköljer över min kropp och jag finner mig själv på huk i badkaret. Gråtande. Hulkande. Nästa del ska sluta bättre lovar jag mig själv. Nästa del ska tålamodet räcka hela vägen.

8 kommentarer:

 1. Nu använder jag inte ordet styrkekram, men jag vill skicka någon slags motsvarighet till dig nu.

  Och ingen skam, hörru. Efter en sådan där dag vore det nästan konstigt om en inte svepte ett glas vin om tillfälle gavs.

  SvaraRadera
 2. Kram till dig.

  Det blir bättre, jag lovar. Trots att mina barn är 20 och 21 minns jag hlevetestiden som igår. Men det blir bättre. Jag lovar.

  Varmaste kramen

  SvaraRadera
 3. Usch. Det är hemskt när det känns så. Försök att sova så gott det går och göra ngt mysigt imorgon!!! Puss

  SvaraRadera
 4. Hoppas dagen i dag var oändligt mycket bättre! Styrka, sömn och friska barn önskar jag dig.

  SvaraRadera