onsdag 13 februari 2013

Med rent samvete

Hela dagen har jag varit stressad och känt mig lite sådär egoistisk. "Klockan fem kommer barnvakten, hur ska det gå? HUR SKA DET GÅ?" har jag upprepat om och om igen. Det är första gången vi har barnvakt som är utomstående till bägge ungarna. Och jag led av samvetskval. Men så fort barnvakten kom och jag lämnade över mitt-i-maten-kaoset och jag stängde dörren bakom mig så glömde jag nästan bort att jag hade barn. Samvetet var rent och jag hade läppstift på. Det är ju rätt värdefullt ändå dom där stunderna utan barn, utanför hemmet. Det blir som en påminnelse att det finns annat utanför blöjor, tvätt och trots. Barnen vaknade visserligen när vi kom hem, men herrejösses vilket bra humör dom var på. Världens bästa lektant hade både flugit högt och krupit lågt med dom. OCH, hon hade vikt tvätten. Alltså. Kanske kommer jag lägga hela min föräldrapenning på att ha barnvakt hos oss jämt. Men det kan det ju vara värt tänker jag.

4 kommentarer:

 1. Låter himmelskt! Och som du förtjänart!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag har fixat barnvakt till i morgon. SOM jag längtar (har också lite ångest nu dock, men räknar kallt med att den försvinner på väg ner i hissen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den kommer försvinna och ni kommer bara ha det trevligt!

   Radera