lördag 9 februari 2013

Dagen efter

För lite sömn och allt det där. Självförvållat. Att vara bakfull nu är inte samma sak som då. Till frukost äter jag äggröra som jag delar med ett troll.

Jag hade två val. Antingen sitta hemma i en otroligt stökig lägenhet och vältra mig i självömkan. Eller gå ut med barnen och vädra ut hela bakfyllan. Jag valde det senare. Och snöjäveln föll. "MAMMIIII SNJÖÖÖÖ"

Jävlar vad det var livat i lekparken. Edgars gungdebut var en succé.

Långsamma promenader och förvirrande tunnelbanefärder till stan. Vi åt bruschetta och en halv pizza till lunch. Hela stunden och måltiden var så fin, trevlig och smakade så jäkla bra att jag nästan ville glädjegråta. Det gjorde jag inte. Jag drack förresten cola, inte öl.

På vägen hem handlade vi mat. Edith hatälskar att handla. Det är mycket gråtskratt under tiden vi vistas i butiken. Eftersom vi fyllt vagnen med matvaror och vin (don't ask) fick samma gråtskrattande unge gå hem. Men en tvååringsben kan sluta fungera lite hursomhelst och varsomhelst. Idag slutade benen fungera 14 gånger tills räddningen kom. P.s Det är Arschkalt här.

Väl hemma slog det till. Illamåendet fy fan. Försökte "ligga och vila lite" på soffan. Men bebisen ville aldrig ligga still och tvååringens gråtskratt fortsatte i evigheter.

Mitt stöd i livet lagade middag som intogs under liknande gråtskrattattacker som resten av eftermiddagen. Men vad maten var god. Jag gillar inte fisk. Men det här var gott. Allt med potatis är ju det oftast.

plötsligt sov barnen och jag föll ned i badkaret. Härifrån kommer jag nog aldrig upp igen.
Vilken fin dag det har varit idag. Jag har inte skrikit och varit arg en endaste gång. Trött och illamående kanske, mindre närvarande kanske, men en mycket glad medmänniska. Slut på predikan.

P.s Barnen somnar inte bara sådär "plötsligt". Det är ett hårt och idogt arbete som krävs. Men ibland kan även det kännas plötsligt.

2 kommentarer:

  1. Hurra för bra dagar!!! Och coctailkvällar! Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Man måste komma ihåg dom bara.

      Radera