lördag 23 februari 2013

Bilder från en lördag som jag egentligen vill glömma

Jag erbjöds sovmorgon imorse. Jaha tack vad fint. Synd bara att jag inte kunde sova vidare. Läste lite i den här boken istället. Fan vad jobbig den är. Bra och skitdålig på samma gång.

Klev upp någon gång strax efter 7. Vilken sovmorgon va!?
Åt frukost och försökte känna efter om dagen skulle bli bra eller dålig. Skulle solen hålla i sig? Skulle humöret svaja? Skulle livet leka?

Efter frukost pysslade jag och Edith med pärlor. Jag hade ungefär då bestämt mig att det skulle bli en bra dag. Jag skulle vara stark, glad och tålmodig! Fast det föll nästan på en gång. Jag kände bara en enorm trötthet. Jag låg på golvet och gnällde om tröttheten i ungefär 45 minuter.

Tillslut gick jag på en promenad runt området med det ena barnet. Spanade in Ikeabygget som fascinerar mig märkligt mycket. Passade på att helghandla också tillsammans med resten av alla helghandlande tyskar. Att affärer hade öppet på söndagar vore ju en dröm.

Kom hem och åt linsgryta till lunch. Den var ännu godare idag! Edgar måste ha fruktpuré i all sin mat för att ens vilja äta. Men han tyckte ändå inte om det. Dåren.

Efter lunch kom veckans höjdpunkt! Synkroniserad sovning för barnen. Vi såg på två avsnitt av Lost istället för att städa och diska.

Hittills under dagen har jag gråtit en gång. En fulgråt i hallen. Av just nu okänd orsak. Just då var det väl något jäkligt viktigt och känsligt. Vi bakade i alla fall muffins. Fullkornsmuffins. Dom blev suveränt äckliga och jag önskar vi inte hade bakat alls.

Jaha. Tvättstugeromantiken fortsätter. 3-4 dagar i veckan står jag och stirrar på dom här jävla maskinerna. Idag kom jag på en av grannarna stå och röka i tvättstugan. Jag svor på svenska, jag tror hen fattade piken.

Men sen! Trots en eftermiddag fylld med gnäll och elände från mitt håll ställer maken till med pastafest. Mycket godare än muffins. Mycket godare än det allra mesta.

Sen försökte jag ta tillbaka lite gott föräldraskap som jag förlorat under dagen. Tålamodet har inte räckt. Jag har varit allt annat än stark. Eller glad för den delen. Men bada, det är alltid kul och kan lindra det mesta. Ja fast sen grät jag och bråkade lite (läs mycket) på maken såklart. Så lätt kom han inte undan min vrede som uppstått från ingenstans. Om ingenting. Förutom den här tröttheten såklart.

Jaja. Allt blir bra och fint tillslut. Det blir det alltid. Om mina sämsta egenskaper är att jag är jättekänslig och jättegnällig är min bästa egenskaper att jag alltid är jättebra på att be om ursäkt och sluta fred. Här skulle det kunna vara en härlig instagrammad bild på jordgubbar doppade i choklad framför en skön actionfilm som avnjöts efter att barnen somnat och fredsflaggan hissats. Istället är det en bild på jordgubbar som ser ut att vara doppade i bajs. Och filmen var Skyfall, inte en jätteskön actionfilm direkt. Bond är ju en kvinnohatare av rang faktiskt. Hoppas han blir militant feminist i nästa film.

Tillbaka till ruta ett igen. Grannen har skaffat sig en hund som gärna skäller och ylar. Ungefär hela kvällarna. Med tanke på att djur inte ens är tillåtna i lägenheterna känns väl det sådär. Speciellt när Edgar vaknar och har svårt att somna om. Igår skickade jag ett väldigt artigt sms till grannen om problemet. Idag var det lite mindre artigt. Lite Scheiße och sånt. Det verkade fungera. Nu är hunden tyst och Edgar sover. Tillsammans med resten av familjen. Själv är jag vaken och lovar mig själv att det kommer dröja länge innan jag har en sådan här arg och grinig dag som idag.

2 kommentarer:

 1. Vilken lördag! Att handla på en lördag är någonting jag aldrig någonsin gör om igen. HELA Tyskland verkar ju handla på lördagar. Som om världen håller på att gå under eller nåt. Det enda som är värre är att handla på nyårsafton. Gör inte det om du vill ha vansinnet i behåll.

  Vad är det i linsgrytan som gör den så fantastiskt? Jag vill gärna ha ett sånt recept som inte är indiskinspirerat tack :)

  Att svära på svenska kan vara lite skönt ibland. Fast oftast kommer jag på mig själv att göra det på engelska av någon outgrundlig anledning.

  Hoppas veckan blir bra, om än det nu är ögoninflammation eller vad det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade i chili, en burk tacosås och paprikapulver. Sehr gut!

   Radera