onsdag 13 februari 2013

Allt som blev

Han går upp med barnen tidigt på morgonen så att jag kan sova vidare. Ibland när jag är ledsen eller trött googlar han efter bilder på gulliga djur. Eller så spelar han en ny bra låt han har hört. Om jag håller på att bryta ihop och ge upp allt bäddar han ner mig i soffan och sätter igång Kent jättehögt så det inte går att höra barnens gnäll, bara Jocke Bergs. Han har två jobb numera. På ett av jobben är han superviktig och har ansvar över en massa människor. Det andra jobbet är hans eget företag som han startat. Han jobbar på nätterna, på tidiga morgnar, när barnen sover, eller så fort han har tid och tillåtelse från mig. Jag tycker inte om när han jobbar så mycket, men det är svårt att säga nej till någon som älskar sitt jobb så innerligt. När han inte jobbar kommer han med öppen famn och tar hand om det som behövs. Om det så är att trösta barn, laga mat eller dammsuga. Ibland allt på samma gång. Men det är egentligen inte allt det där som spelar roll. Det som spelar störst roll är hur han får mig att skratta även om livet inte alls känns så roligt. Eller hur han tror på mig som ingen annan trott på mig och mina drömmar.
Idag är det tre år sedan han friade till mig, en kall natt i Oslo. Då hade vi känt varandra i tre månader ungefär. Vilka dårar vi var. Så naiva och så hoppfulla på samma gång. Men vad glad jag är att han frågade. Och vad glad jag är att jag sa ja. Vad glad jag är för allt som blev och allt som hände efter det.

25 kommentarer:

 1. *gråter liten kärlekstår*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har du kommit två gånger till bloggen och gråtit. Jag gillar det. :)

   Radera
 2. Gud vad fint. Sicken härlig start på jobbdagen att få läsa det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir väldigt glad att höra att du är tillbaka på jobbet igen. Gissar att barnet är friskt!

   Radera
 3. Svar
  1. En får göra sig till ibland ;)

   Radera
 4. Vilken fin kärleksförklaring! Och vilken fin man. Så himla bra att ni hittade varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var himla bra att vi hittade varandra! Tack!

   Radera
 5. Åh, nu blev jag blödig här. <3

  SvaraRadera
 6. Åh, sitter här med en liten tår i ögonvrån.. Härligt hur livet kan bli! Minns när du berättade i skulpturverkstan att du väntade Edith och allt runt i kring. Vad fort tiden går!

  Tack också för all tid du lade ner på min barnvagnsförfrågan, det hade du verkligen inte behövt! Hittade en till fyndpris igår som jag känner mig nöjd med! Så nu kan jag släppa det!

  Ha det bäst med dina fina man och underbart fina ungar!

  Puss & Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nu får du mig att minnas en masa! Tänk att ni var med när Edith växte i mig men ingen har träffat henne. Märkligt.

   Bra att ni hittat något som ni trivs med! :)

   Radera
 7. Åh! Jättejättefint skrivet. Och vilket kap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Ja det är han :)

   Radera
 8. Så fint! Det är härligt att vara två.

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. För det mesta i alla fall ;)

   Radera
 9. Blev lite gråtmild nu. Så himla fint! Grattis till er!

  SvaraRadera
 10. Vilket praktexemplar! Tur att du svarade ja å grattis på frieritreårsdagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! :) tack snälla!

   Radera