torsdag 17 januari 2013

Mamma är lik sin mamma

Jag måste erkänna en sak. Jag har gått och blivit en såndär vad man skulle kunna kalla för lycklig och präktig människa. Alltså jag vet, det låter inte klokt, men jag kan inte hjälpa det. Jag äter gröt till frukost och går på morgonpromenader. I början av veckan lagar jag, alternativt förbereder, veckans alla maträtter så det går snabbt att fixa middagar. Allt för att jag ska ha så mycket tid som möjligt till att leka med barnen. Vi äter hälsosamt och i princip enbart vegetariskt (och med vi menar jag barnen och jag, försök få bort baconet från engelsmannen om ni kan). Flera gånger om dagen gör jag juice eller smoothies med massor av frukt och grönt i och jag ägnar en liten stund på kvällen åt att städa upp alla leksaker. Jag har till och med börjat lägga fram kläder till barnen på kvällen innan jag går och lägger mig. Jag har börjat använda fotriktiga skor och jag använder dessutom ryggsäck oroväckande ofta. Ni vet vad som har hänt va? Jag har blivit min mor. En sämre förebild hade jag ju kunna ha naturligtvis, men att stå där framför spegeln och bara inse att jag min mor upp i dagen, ja men det är lite underligt ändå. Alla år jag ägnat åt att bryta mig fri, revoltera och söka min egen väg känns lite som ett tokeri nu när jag sugits tillbaka till den väg jag uppenbarligen var ämnad för. Mamma är lik sin mamma osv.
Aja, det hade ju kunnat vara värre såklart, det finns ju någon slags stolthet i att se sin mamma i spegeln, det är bara lite svårt att smälta det när jag gått omkring och trott att jag är så jäkla speciell i hela mitt liv.

7 kommentarer:

 1. Men alltså va. VA? Förbereder alla veckans maträtter? Lagar juicer och smoothies flera gånger om dagen? Åhgud. Drabbades genast av dåligt samvete. Vill du bli min personliga coach?
  Lägger fram kläder kvällen innan skriver jag under på. Fotriktiga skor, nja, om docs räknas? Och leksakerna, ptja, försöker duger tänker jag.. Likadant med den där vegetariska kosten.

  SvaraRadera
 2. Haha den här texten passar in på mig med!:) Förbereder dock middagen när barnen sover under dagen och leksakerna plockar mannen undan när han kommer hem. Och vegetariskt...inte riktigt men ekologiskt och alltid sallad, ja. :)

  SvaraRadera
 3. Ååå det låter härligt tycker jag! Målbild post Pia!

  SvaraRadera
 4. Det låter ju helt fantastiskt bra faktiskt. Jag vet inte om präktigt är så dåligt ändå. Vegetariskt och smoothies låter finfint. Och jag har faktiskt blivit lite influerad av dina grötfrullar och ätit det i två dagar nu. Tack för att du upåminde mig om att det fanns :)

  Och det där med ryggsäck, det måste du väl ändå skylla Tyskland för. Alla går ju omkring med ryggsäck här. Och man blir som man umgås.

  SvaraRadera
 5. Jag vill bli mer som du! OBS, har börjat med ryggsäck och tränar 15 min om dagen.

  SvaraRadera
 6. Det låter ju helt underbart! Skulle så gärna vilja ha lite mer organisation här hemma. Och laga vegetarisk mat som ungen gillar. Jag som själv älskar vegomat och hade som mål att Alex minsann också skulle älska det. Han älskar "öttbullaaa". Har du några tips?

  SvaraRadera