måndag 14 januari 2013

Det är jag som är byfånen

Jag säger till läkaren att han inte sitter så bra min bebis. Läkaren sätter bebisen upp och så sitter han, helt själv och hur stadigt som helst. Jag framstår som ett fån. Sen pratar vi lite om mat. Han frågar för trehundrsjuttifjärde gången om jag ammar men är lugnande när det kommer till den andra maten. Dvs grönsaker och sånt. Det fungerar inte. Inte så bra som jag vill. Det gör inget, jag vet. Han får dricka ersättning så länge han vill. Jag vill bara att han ska vara normal. Som andra barn. Som älskar mat och gröt och som aldrig kladdar. Läkaren säger att jag gör för stor affär av allt. Jag känner mig som ett fån igen. Jag är ju den avslappnade mamman, som tycker att allt har sin tid, ingen stress. Ändå sitter jag på kvällarna och gråtvrålar till Hass att Edgar inte vill äta sin jävla gröt. Varför måste han äta gröt? Jo för bebisar äter gröt. Punkt. Och för att dom blir mätta då och sover hela natten. Jag skulle så gärna vilja sova en hel natt.

5 kommentarer:

 1. Det verkar ju inte vara något fel på hans viktkurva i alla fall så han får nog insug det han behöver! Han verkar ju nyfiken på mat i alla fall. :) Det kommer nog med tiden. Kaja åt ca 2 msk gröt per gång de första månaderna. Tog väldigt lång tid innan hon åt en portion.

  SvaraRadera
 2. Vadå bebisar äter gröt? Inte min första. Och efter ett tag inte min andra heller. Han kanske tycker något annat är mycket godare? Jag vet att jag gör det iaf. Den här texten kanske gör sig bra om 15 år när du (förhoppningsvis) klagar på att han äter dig ur huset?!

  SvaraRadera
 3. Fast att andra bebisar inte kladdar? Det är väl et skämt ändå?

  Med tanke på senaste rönen om hur FARLIGT det är med gröt är det ju svinbra att han inte vill ha det. Han kanske liksom känner smaken av alla farliga tungmetaller som ska skada hans utveckling. En extra smart kille alltså! :)

  Ps. Har testat att låta Vicke smaka på gröt. Han H A T A R det. Spelar ingen roll att jag både blandat i mango och ersättning.

  SvaraRadera
 4. Junie åt sin första gröt idag.
  Eller hon har väl ätit något förut..men mest på barnehagen tror jag.
  Jag envisades med välling för det var lättast och importerade från Sverige då ungarna äter gröt här i Norge.
  Hon fick blåbär i.
  Så hennes pyamas som e ny och hennes gosenalle, som inte e så ny, och hela hon såg ut som..tja..något jag spydde upp häromdagen fast blått
  Men hon var så jäkla nöjd! och jag med, så havregrynsgröt hädanefter it is.
  Så du är nog mer mamma än byfåne. ;)

  SvaraRadera
 5. för oss tog det 4 månader innan vår minsta ville börja äta mat, överhuvudtaget! nu har det bara...lossnat och han fick ta den tid på sig som han behövde för att vänja sig. Han blir snart 10 månader och nu tycker han om det mesta, men är fortfarande rätt skeptisk. Och han vill äta själv och han KLADDAR överallt. Det är bad flera ggr om dagen ;)

  SvaraRadera