Tips för familjer

Att vara en familj är roligt, härligt och ibland krävande och lite tufft. Det är mycket att tänka på för en förälder. På den här sidan kommer ett flertal praktiska tips inom olika områden som de flesta familjer stöter på och funderar på och över. Sidan är tänkt som inspiration och idéer, inte som pekpinnar. Det finns olika sätt att styra vardag och semester och en och samma lösning passar inte alla. Några olika kategorier som beskrivs på denna sida är:

Matplanering

I denna kategori kan man läsa tips om hur man på olika sätt kan förenkla vardagen när det gäller matlagning och matplanering i en familj, alltifrån färdiga matkassar till storkok. Det finns flera sätt att spara både tid, ork och pengar genom smartare val och genom att förbereda sig på olika sätt.

Välja dagis

Att välja dagis är något de flesta föräldrar gör och därför kommer några goda råd om vad man kan tänka på när man ska välja, t.ex. närhet, åldersgrupper, olika pedagogiker m.m. De flesta barn trivs alldeles utmärkt på förskolan så man behöver inte ha för mycket ångest inför valet, men att vara informerad som förälder är aldrig fel.

Sportaktiviteter

Att hinna med träning som förälder kan vara en riktig utmaning. Tiden som småbarnsförälder är dock kanske den period i livet när man behöver vara som fysiskt starkast. För att få till träningen är det både roligt och klokt att träna tillsammans med familjen. Är barnen riktigt små kan man ta med dem i en vagn eller en barnsits, men är barnen större kan man både cykla, simma och spela racketsporter tillsammans.

Resmål

Lika många medlemmar som det finns i en familj brukar det finnas viljor när det gäller val av resmål. Hur ska man hitta något som passar alla och finns det möjlighet till avslappning för föräldrar. Här kommer några tips som inspiration av val av familjesemester.