lördagen den 5:e maj 2012

Skiftbyte

Fram tills nu har jag känt att graviditeten gått så jäkla fort. "Snart ligger jag och föder" har jag tänkt i ca 30 veckor. Men nu, när alla andra är med på det och säger att nu är det nära, då tycker jag det är en evighet kvar. Sju veckor till? Eller åtta om jag har otur? (Kvinnor går bara en vecka över tiden här). Hur ska jag orka? Igår kväll låg jag och vrålade åt Hass att skära ut barnet. Det överlever. Ut med det bara. Och idag har jag läst om alla "husmorstips" om hur kvinnor kan sätta igång förlossningen. Fast vi vet ju att det inte är på allvar det här. Vi vet ju att barn som föds tidigt klarar sig för det mesta helt utan några konstigheter, fast vi vill väl gärna låta barnet ligga kvar i magen tills det är redo. Vi vet. Men det går ändå inte att komma ifrån att det börjar bli lite segt, tröttsamt och tungt nu. Det kan hända att den gnällfria graviditeten övergår nu till den lite lätt ynkliga graviditeten. Vi får väl se.

6 kommentarer:

 1. Alltså, jag skulle ta över graviditeten om jag kunde. Jag tror faktiskt att jag skulle vara rätt bra på att vara gravid. Förlossningen dock får du behåller själv.

  SvaraRadera
 2. Wow. Din karl är inte lite kaxig!!

  SvaraRadera
 3. Om du ska testa huskurer för att lura ut bebis kan jag rekommendera att hoppa över ananas! Visserligen gott, men trycker man i sig en hel ananas själv får man garanterat svid i munnen, men bebisen ligger kvar och flinar åt en.

  Det där med nakenchocker, förresten. Helmer hade en period när han klädde av sig varje gång han blev riktigt arg, vilket är vähähäldigt ofta när man är sisådär tre år. Bäst var när det hände på offentliga platser, typ kön på ICA... Saknar inte det beteendet särskilt mycket måste jag säga.

  SvaraRadera
 4. SV: ni får väl åka hem till Sverige en sväng och ha nån sån ceremoni. :)

  SvaraRadera
 5. Åh gud, jag tycker tiden har gått så sjukt jäkla långsamt! Aldrig har den gått så långsamt... Nu är det 17 veckor kvar. Låter rätt lite, men det är ju en evighet. Kom just på att som icke gravid är 17 veckor NADA. Allt är så relativt.

  Du har ju verkligen LITE tid kvar. Shit! Jag ser fram emot det med spänning...

  SvaraRadera
 6. Sådär tyckte jag också att det var. Som om någon drog i bromsen när man närmade sig förlossning. Men så helt plötslig blev det bara ett par veckor kvar och de svischade snabbt förbi. Supersnart snusar du bebis :)

  SvaraRadera