fredag 25 maj 2012

Känslan just nu

Vi får nog sitta såhär stora delar av dagen. Det känns som att hela bäckenet har öppnat upp sig. Hela vägen runt. Om inte ett barn ramlar ut där snart känns det som att resten av mitt innandöme kommer falla ut om jag böjer mig ner. Babianröv. Trodde det kom efter en förlossning, inte före.
Vila alltså. Världens tråkigaste sysselsättning när det finns rum att städa, tvätt att tvätta och skräp att slänga. (Ja för städning är lite av min hobby. Jag gillar det på riktigt alltså.) För att inte tala om alla lekplatser som finns att leka i och all sol som finns att lapa i sig.
Men jag vet. Jag är vuxen nog att veta när kroppen säger ifrån på riktigt. Och idag är det nog en riktig tillsägelse. Sitt still.

4 kommentarer:

 1. Ja, lyssna på kroppen och låtsas att det är vargavinter i Sverige. Snart är ongen ute och shit vilken härlig tid att bli mamma, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha. Det ska bli så jäkla skönt att få barn på sommar och inte på vinter. Inga overaller, ingen snö som ställer till det. Bara picknick i parken hela dagarna. Ja för så är ju verkligen bebislivet. Höhö

   Radera
 2. Ja lyssna på kroppen och vila nu! Jag saknade den förmågan (och det har jag alltid gjort tyvärr). Faktum är att det var när jag bröt ihop av ren utmattning och grät ett halvt dygn som jag började ana att Vilmer var påväg, trots att det var nästan två veckor för tidigt. Och mycket riktigt så föddes han någon dag senare. Vila kvinna!! VILA!

  Ps. Jag tror att han kommer den 8 juni :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ju bara att jag får så jävulskt dåligt samvete när jag väl vilar. Men jag känner igen den där känslan att bryta ihop. Så var det med Edith också.
   8 juni låter som ett bra datum!

   Radera